Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος

H Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος λειτουργεί στην Β΄ Νεογνολογική Κλινική του Α.Π.Θ., στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, εξασφαλίζοντας την καλύτερη τροφή για τα βρέφη χάρη στη δωρεά μητέρων που έχουν περίσσευμα γάλακτος. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, η οποία δημιουργήθηκε σε κατάλληλους χώρους και υποδομές. Με την στήριξη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, λειτουργεί πλήρως από το 2019 και εξοπλίστηκε με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λίγα λόγια για την 
Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος

Λειτουργεί πλήρως από το 2019 και εξοπλίστηκε με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Στο νοσοκομείο μας νοσηλεύονται πρόωρα νεογνά με σοβαρά καρδιοαναπνευστικά, νευρολογικά και παιδοχειρουργικά προβλήματα, συχνά απειλητικά για τη ζωή τους. Η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, επικεντρώνεται στην παροχή γάλακτος σε αυτά τα υψηλού κινδύνου νεογνά. Με το μητρικό γάλα, τα νεογνά έχουν λιγότερες λοιμώξεις, λιγότερα προβλήματα σίτισης, λιγότερα επεισόδια νεκρωτικής εντεροκολίτιδας, μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο και καλύτερη νευροαναπτυξιακή εξέλιξη. Το μητρικό γάλα δωρίζεται από θηλάζουσες μητέρες, οι οποίες έχουν περίσσευμα γάλακτος και κατ’ επέκταση περίσσευμα αγάπης.
Στόχος μας η ασφάλεια
H Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος της Β' Νεογνολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. του Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Τραπεζών Μητρικού Γάλακτος (Εuropean Milk Bank Association) και λειτουργεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφαλή χορήγηση και τον ενδελεχή ποιοτικό έλεγχο του γάλακτος, η Τράπεζα εφαρμόζει σύστημα ποιότητας HACCP βασισμένο σε μελέτη του Διεθνούς Πανεπιστήμιου της Ελλάδος. Παράλληλα, είναι πιστοποιημένη με τo σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO κατά το πρότυπο EN 15224:2016.

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram